Investicija Fijata napreduje prema planu

Bez autora
Feb 23 2011

Investicija Fijata realizuje se prema predviđenim planovima, a Ministarstvo ekonomije uskoro će omogućiti Fijatovim kooperantima da uđu na lokaciju bivše vojne kasarne u Grošnici. Rekonstrukcija proizvodnih pogona Fijatove fabrike biće završena u aprilu, kako bi krajem godine počela probna proizvodnja novih modela. Trenutno su u toku građevinska rekonstrukcija oko 400.000 kvadratnih metara proizvodnih hala, a instaliranje nove opreme počeće u aprilu kako bi probna proizvodnja dva nova modela mogla da započne krajem godine. Odbornici skupštine grada na sutrašnjoj sednici usvojiće izmenu odluke o formiranju dela slobodne bescarinske zone kompanije FAS na osnovu koje će se ta zona umesto u Korman polju formirati u bivšoj vojnoj kasarni u Grošnici. Od maja do septembra u kasarni u Grošnici biće izgrađeno sedam fabrika italijanskih i multinacionalnih kompanija.

Investicija Fijata napreduje prema planuBivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je na jučerašnjoj sednici Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije u Kragujevcu da se investicija Fijata realizuje prema predviđenim planovima, da će Ministarstvo ekonomije uskoro omogućiti Fijatovim kooperantima da uđu na lokaciju bivše vojne kasarne u Grošnici, kao i da će rekonstrukcija proizvodnih pogona Fijatove fabrike biti završena u aprilu, kako bi krajem godine počela probna proizvodnja novih modela.

U menadžmentu kompanije FAS potvrdili su da ulaganja teku prema planu, odnosno da nema nikakvih usporavanja Fijatove investicije u Kragujevcu zbog trenutne političke situacije u Srbiji.

- Svi poslovi realizuju se u skladu sa predviđenim planovima - tvrde u menadžmentu FAS i podsećaju da je trenutno u toku građevinska rekonstrukcija oko 400.000 kvadratnih metara proizvodnih hala, te da će instaliranje nove opreme početi u aprilu kako bi probna proizvodnja dva nova modela mogla da započne krajem godine.

Odbornici skupštine grada na sutrašnjoj sednici usvojiće izmenu odluke o formiranju dela slobodne bescarinske zone kompanije FAS na osnovu koje će se ta zona umesto u Korman polju formirati u bivšoj vojnoj kasarni u Grošnici. Od maja do septembra u kasarni u Grošnici biće izgrađeno sedam fabrika italijanskih i multinacionalnih kompanija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik